Alle har en historie

En arbejdsperiode nærmer sig sin afslutning. Det er med vemod jeg lægger de sidste strøg på disse akvarelportrætter.

BKF (Billedkunstnernes Forbund) Sydjylland inviterede medlemmerne til at deltage i en fælles udstiling i Udstillingslokalerne i NICOLAI KUNST OG DESIGN i Kolding August 2017. Ialt 17 kunstnerne sagde ja til at deltage. Kunstnerne skulle i deres værker tage udgangspunkt i Stadsarkivet i Kolding. Aagaards glaspladesamling fascinerede mig med det samme. Uden at ane i hvilken retning mit projekt ville ende, gik jeg i gang med at lave akvarel skitser af kvinderne i små formater( 7 x 9 cm.). Det blev til over 100 små kvindeportrætter, hvoraf ca. 48 vises på udstillingen. Enkelte blev fortolket igen og igen fordi de bare blev ved med at fænge mig. Flere arbejdede jeg også med i store formater, hvoraf 2 er med på udstillingen (62 x 44 cm.).

Arbejdet med portrætterne har de sidste mange måneder fyldt mit atelier med kvindestemmer. Jeg har forsøgt at lytte til disse kvinder med de stivnede blikke og positurer og arbejdet har givet næring til mange imaginære historier om kvindeskæbner i det forrige århundrede. Deraf titlen på mit bidrag til udstillingen ” ALLE HAR EN HISTORIE”. Arbejdet har givet fornyet inspiration i mit kunstneriske arbejde. Jeg er slet ikke sikker jeg er helt færdig med disse portrætter.

Fra atelieret

Der er fernisering fredag d. 4. August kl.15-17. ALLE ER VELKOMNE.

Der er artist talk med 4 af de deltagende kunstnere (hvoraf jeg er en af dem) d. 17. ugust. Se info i link herunder

INVITATION TIL FERNISERING OG INFO OM UDSTLLINGEN
https://nicolai.kolding.dk/Table/Udstillinger/Undersider/
https://nicolai.kolding.dk/Udstillinger/fra-arkivet

%d bloggers like this: